Belediye Bayram Öncesi Yaşlıların Evlerini Temizledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin "Yaşlılara Evde Destek Hizmeti" projesinden yararlanan yaşlıların Kurban Bayramı öncesi evleri temizlenip, kişisel bakımları ve sağlık kontrolleri yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, desteğe ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların hayatını kolaylaştırmak amacıyla uygulanan proje çerçevesinde Kurban Bayramı öncesi ekipler yaşlıların evlerini ziyaret etti.

Belirli periyotlarla ziyaret edilen yaşlıların evleri bayram öncesi ziyaretçilerini ağırlamaları için ekipler tarafından temizlendi.

Saç ve sakal tıraşları yapılan, tansiyon ve şeker değerleri ölçülen yaşlılar, bayram boyunca kapılarını çalacak misafirlerini beklemeye hazır hale getirildi.

Eşi Mücevher Durdu ile birlikte sosyal destek hizmeti alan yaşlılardan Bayram Durdu, aldıkları hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti.

Bayram öncesi evi temizlenen ve kişisel bakımı yapılan Fatma Malaz da hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malaz, "Belediye Başkanımızdan ve evimize gelen görevlilerden Allah razı olsun. Yapılanlardan çok memnunuz. Her tarafı temizliyorlar. Benim elim, ayağım tutmuyor. Onlar olmasaydı eğer ben bir şey yapamazdım." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ve yaklaşık 2 yıldır devam eden projeyle yaşlıların güçlerinin yetmediği işleri görevli ekipler yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında görevlendirilen ekipler, 546 yaşlıdan yatalak olanları her hafta, daha iyi durumdakileri ise 15 günde bir ziyaret ediyor.

Kaynak: AA