Bayramda Kapalı Otoparklar Ücretsiz

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kurban Bayramı süresince kapalı otoparklardan ücret alınmayacağını bildirdi.

Başkan Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için belediyeye bağlı birimlerin tedbir aldığını ifade ederek, yiyecek ve içecek satan iş yerlerinde denetimlerin sıklaştırıldığını ifade etti.

Ana caddelerdeki seyyar satıcıların semt pazarlarına yönlendirildiğini vurgulayan Bahçeci, pazarlarda da rutin kontrollerin sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlara ve dini kurallara azami ölçüde uyulması için personel görevlendirildiğine işaret eden Bahçeci, bayram süresince kapalı otoparkların ücretsiz olacağını aktardı.

Mezarlıkların bakım ve temizliğinin de tamamlandığını bildiren Bahçeci, şunları kaydetti:

"Mezarlık ziyareti için arife günü Cacabey Meydandan 13.30-18.30 saatleri arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca mezarlıklarımızda arife günü lokum ve gül suyu bulundurarak ziyarete gelenlere ikram edilecek. Kurbanların belirlenen alanlar dışında kesim yapılmaması, vatandaşlarımızında anlayışlı olmaları istiyoruz. Kentteki et kombinaları, kapalı pazar yeri de kurban kesim yeri olarak belirlendi. Vatandaşlar kendi özel mülklerinin bahçelerinde kurban kesimi yapabilecek. Kurbanlardan çıkacak olan çeşitli atıkların gelişigüzel olarak bırakılmamasına dikkat edilmeli. Vatandaşlarımız, her türlü şikayetlerini günün her saatinde 153 Alo Zabıta veya 0 386 214 10 10 numaralı 'AK MASA' şikayet hattına bildirebilirler."

Kaynak: AA