Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından bayram tatilinde kazaları en aza indirmek için başlatılan "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyası kapsamında yolculuk yapan sürücülerin çocuklarına kırmızı düdük dağıttı.

Vali Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız'la birlikte Afyonkarahisar Bölge Trafik Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar- Kütahya karayolu üzerinde oluşturulan polis kontrol noktasını ziyaret etti.

Trafik kontrollerinde içinde çocuk bulunan araçlardaki aileler ile sohbet eden Tutulmaz, bayram tatili boyunca etkin olarak kullanılması beklenen kırmızı düdük projesi hakkında bilgi verdi.

Çocukların aileler üzerinde olan yaptırım etkisinin kullanılması gerektiğini belirten Tutulmaz, çocuklara anne ve babaların kural ihlali yaptığında çalması için kırmızı bir düdük, şapka ve tişört hediye etti.

-"Çocuklar babaları ve anneyi uyaracak"

Tutulmaz, çocuklara nasihatlerde bulunarak, kazaların oluş nedeni ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaparak, şunları kaydetti:

"Bu proje ile çocukları trafik denetiminin içine dahil etmektir. Aileler çocuklarıyla yolculuk yaparken, çocuklarımızı sürücüleri, anne ve babayı uyarmaları, cep telefonuyla konuşmaları, kemer takmamaları, hız ihlali, kırmızı ışık ihlalleri gibi trafik kurallarına aykırı hareket ettiklerinde çocukların sürücüyü uyarmasını istiyoruz. Trafik herkes için çok önemli bir hale geldi. Hız sınırlarına uymamız gerektiğini, trafik kurallarına uymamız gerektiğini dile getiriyoruz. Kurallara uymadığımız zaman yollarımız kan gölüne dönüyor. Önümüzdeki 9 günlük bayram ve tatil sürecinde kurallara uymamız gerekiyor. Yolların kralı olmaz, kuralı olur. Bu sözü hatırlatmak istiyorum. Kurallara uyalım. Ailelerimizi ve sevenlerimizi üzmeyelim."

- Dinar HEM'de toplantı

Dinar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce koordine edilen ilçe hayat boyu öğrenme komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

HEM binasında yapılan toplantıya, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çırak, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli ve komisyon üyeleri katıldı.

Vatandaşlara yönelik açılması planlanan kurslar, etkinlikler ve faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, "Halkımızı en iyi şekilde eğitmek için çaba sarf ediyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza en uygun kursları bulup açacağız. Dolayısıyla vatandaşlarımız sertifikalı ve işini iyi yapan bireyler haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

- Dinar'da hijyen eğitimi

Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 63 yükümlüye "Kişisel Temizlik ve Hijyen" konulu seminer verildi.

Belediye Kültür Merkezinde yapılan seminer, Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Bekir Zeybek ve Metin Aygün tarafından verildi.

Zeybek, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlıklı olmanın, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir öğesidir. Sağlıklı bir yaşam için alınması gereken önlemlerin pek çoğu günlük hayatımızda uygulamamız gereken küçük ve kolay çabalardan ve bunlara dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

- Dinar'da bayram alışverişi çağrısı

Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara alışverişlerini ilçe merkezinde yapmaları çağrısında bulundu.

Başkan Bekle, yaptığı açıklamada, ilçe ekonomisine katma değer sağlanmasının önemine değinerek, "Bayram alışverişlerimizi yerel esnaflarımızdan yapalım. Özellikle yerli üretim ürünleri tercih ederek yaparsak hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine destek olabiliriz. Dinar’da bulunan esnaf kardeşlerimize sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA