Uçaklar 'İnönü Halkı' İçin Kalktı

Eskişehir'in İnönü ilçe belediyesi ile THK Havacılık Eğitim Merkezince düzenlenen 'İnönü’yü Uçuruyoruz' projesi kapsamında hayatında hiç uçağa binmemiş vatandaşlar uçma heyecanı yaşadı.

Eskişehir'in İnönü ilçe belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezince "İnönü’yü Uçuruyoruz" adıyla düzenlenen proje kapsamında, hayatında hiç uçağa binmemiş ilçe halkı bu deneyimi yaşadı.

THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte, hayatında daha önce uçağa binmemiş birçok vatandaş, planör ve diğer hava araçları ile uçuş hayalini gerçekleştirdi.

THK eğitmeni Kamile Yasdıman, kullandıkları motorsuz hava aracı ile öğrencilere eğitim vermenin yanı sıra uçuş yapmak isteyen vatandaşları da havacılık ile tanıştırdıklarını söyledi.

THK eğitim merkezinin ismini İnönü köyünden aldığına işaret eden Yasdıman, "Biz de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın uçma isteklerini karşılamak amacıyla böyle bir proje düzenledik. Sağlık problemi olmayan tüm vatandaşlarımız ile 16 yaşından gün almış ve ailesinden izin alan gençlerimizi uçuruyoruz." dedi.

- "İnönü’nün bu potansiyelini çok önemsiyoruz"

Etkinliğe katılıp planörle uçuş yapan, ekstrem spor merakıyla bilinen AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda paraşütle atladığını ve şanlı Türk bayrağını göklerde dalgalandırdığını anımsatarak, "Şimdi de planörle uçuş yaptık. Uçuş oldukça keyifliydi." diye konuştu.

İnönü'nün bu potansiyelini çok önemsediklerine dikkati çeken Günay, şöyle konuştu:

"Çünkü gençlerimiz için, halkımız için çok önemli bir merkez. Gençlere hep aynı öneride bulunuyoruz. Bir tutkunuz olsun. Bir uğraşınız olsun. İşte burası onlar için büyük bir fırsat. Dünyada bu kadar fazla sayıda havacılık faaliyetinin aynı anda yapıldığı çok az yer var. İnönü bunlardan biri. Bu potansiyeli önce Türkiye’ye sonra dünyaya duyurmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Burayı uluslararası bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu örneğin Sakaryabaşı'nda kısmen başardık. Yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçi ağırlıyoruz. Bugün yine bir su altı fotoğraf sergisinin açılışını yapıp buraya geldik. Şahsen ilgilendiğim bu iki turizm potansiyeli taşıyan ilçelerimizde önümüzdeki dönemde çok daha etkili çalışmalar ve etkinlikler düzenleyeceğiz. İlçelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz kazanacak."

Kaynak: AA