Sinop Üniversitesi ABD'ye Tepki Mesajı Yayımladı

Sinop Üniversitesi tarafından ABD yönetimine izlediği Türkiye karşıtı ekonomik ve siyasi politikalarına tepki gösterildi.

Yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin dünyayı telafisi mümkün olmayan bir kaosa sürüklediği bildirildi.

ABD'nin rahip Branson bahanesiyle Türkiye üzerinde yeni senaryolar oluşturma çabası içinde olduğu ifade edilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, milletimizin iradesi ve milli tutumuyla 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bertaraf eden, Suriye'de olası bir Kürt devletinin kurulmasını önleyen, savaştan kaçan milyonlarca mülteciye kucak açan Türkiye, yılların müttefiki olan ABD’yi yanında göremediği gibi aksine sürekli bir ihanetle karşı karşıya kalmıştır.

Terör örgütleri FETÖ, YPG ve PKK ile gayri ahlaki bir ilişki içinde olan, ekonomi ile askeri ambargolarla, iç savaş ve işgal planlarıyla Türkiye'yi açık hedef haline getiren ABD, son olarak aldığı ambargo kararıyla birlikte uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal etmiştir. 250 vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir zaman adım atmayan ABD'nin, bir papazı bahane gösterip Türkiye'ye ambargo uygulaması gerçek niyetini gözler önüne sermektedir."

Kaynak: AA