Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Örnek Uygulama

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesinde yaşlı, engelli ve kimsesiz hastalara yönelik "Size nasıl yardımcı olabilirim?" hizmeti başlattı.

Kalite ve Destek Hizmetler Müdürlüğünce başlatılan uygulamayla, üzerinde "Bana sorabilirsiniz" ve "Size nasıl yardımcı olabilirim?" yazan tişört giyen görevliler, hastane içerisinde dolaşarak hasta ve yakınlarına yardımcı oluyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Geney Cem Bülbüloğlu, projenin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Proje ile hızlı ve kaliteli hizmetin hedeflendiğini kaydeden Bülbüloğlu, "Hastalarımıza yol göstermek, hastanede kalış sürelerini azaltmak adına böyle bir uygulama başlatıldı. Arkadaşlarımız hastalarımızın, şikayet ve isteklerini dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalışacak. Acil yardıma ihtiyacı olanlara destek verecekler. Böylece yardıma muhtaç hastalarımız daha hızlı ve kaliteli hizmet alacak." dedi.

Devlet Hastanesi Kalite Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Emin Çuhadar da hastanenin günde 5 bin kişiye sağlık hizmet verdiğini kaydetti.

Hasta memnuniyetini önemsendiğini dile getiren Çuhadar, "Kaliteli ve hızlı hizmet sunabilme adına projeyi başlattık. Hastanemizde yoğunluk yaşanıyor. Arkadaşlarımız da özelikle yaşlı, engelli, kimsesiz hastaların muayene olmalarını, laboratuar tetkikleri için bina içerisinde ulaşımlarını sağlayacak ve aksaklık yaşanmasını önleyecek. Sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyeti çok önemli. Bu uygulamada çok iyi dönüşler alıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA