Midyat'ta Yaz Kur'an Kursu İçin Kapanış Töreni

Midyat ilçesinde, 25 Haziran'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona erecek olan Kur'an kursları için kapanış programı düzenlendi.

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından yaklaşık bin kız öğrencinin katılımıyla Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde gerçekleştirilen tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda, Kur'an-ı Kerim ile ilahiler okundu. Kurs öğreticileri ile velilerin de yoğun ilgi gösterdiği programda, öğrencilerin çeşitli gösterileri büyük beğeniyle izlendi.

İl Müftülüğünden vaize Azize Işıkhan, kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim'in önemini daha iyi kavrasınlar diye böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Işıkhan, şöyle konuştu:

"Midyat'ta yaklaşık 5 bin öğrenci yaz Kur'an kurslarından yararlandı. Kur'an kurslarımızda sadece Kur'an-ı Kerim değil, meali, anlamını öğretmeye gayret ediyoruz. İtikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri veriyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu yaz ilçemizdeki yaz Kur'an kurslarına katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Öğrencilerden Halime Çiçek ise, yaz Kur'an kursunda çok iyi vakit geçirdiğini, gelecek yıl da kurslara katılacağını belirtti.

Kaynak: AA