Kur'an Kursunda Çocuk Şenliği Düzenlendi

Kütahya’da faaliyet gösteren bir Kur’an kursunda yaz döneminin sona ermesinden dolayı "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Akkent Mahallesi'nde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tahsin Uygun Kur’an kursuna yaz döneminde devam eden öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Kurs yöneticisi Seval Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-6 yaş grubundan 18 yaşına kadar olan kursiyerlere eğitim verdiklerini belirtti.

Yaklaşık 2 ay boyunca Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim verdiklerini dile getiren Çakır, şöyle konuştu:

"Kursumuzda 2 ay boyunca çocuklarımızın, Kur’an-ı Kerim'i doğru şekilde öğrenmesini amaçladık ve bunun için çalıştık. Sonrasında dini bilgiler olarak ahlak, siyer, kelam, itikat ve ibadet olmak üzere dersler öğrettik. Bunların dışında çocuklarımızın el becerilerini geliştiren faaliyetlerimiz oldu. Bugün de çocuk şenliği programımızı gerçekleştiriyoruz. Burada öğrencilerimiz 8 kategoride yarıştı. Kategorileri her yaşa uygun şekilde ayarladık ve o şekilde yarışma yapıldı. Yarışmaya katılıp birinci olan öğrencilere hediyelerini verdik. Öğrencilerimize üzerinde 'Kur’an-ı Kalbime Yazdım' yazılı pasta yaptırdık ve pastayı kestik."

Öğrenciler şenlikte gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Kaynak: AA