Kumluca'da Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Kumluca Belediyesi tarafından haziran ayında açılan futbol ve basketbol yaz spor okullarının kapanışı törenle yapıldı.

Belediyenin spor işleri müdürlüğü koordinesinde ilçe merkezi, Adrasan, Mavikent ve Beykonak mahallelerinde açılan futbol ve basketbol yaz spor okullarının sona ermesi dolayısıyla Karatepe Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Yaklaşık iki ay süren yaz spor okullarına katılan çocuklar, futbol ve basketbol dallarında eğitim aldı, yaz spor okullarının açılışında dağıtılan kitaplarını okuyarak hem spor yaptı, hem de sosyal ve kültürel aktiviteler de bulundu.

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, törende yaptığı konuşmada, okulların tatile girmesiyle çocukları sporda bir araya getirerek sosyalleşmelerini ve güzel zaman geçirmelerini sağladıklarını söyledi.

Kurslarda iki aylık sürede sadece spor değil, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına, kitap dağıtarak okumalarını ve özet çıkarmalarını istediklerini anlatan Göven, şunları kaydetti:

"Bugün yaz spor okullarımızın kapanışında kitaplarını okuyarak özet çıkaran çocuklarımıza futbol ve basketbol topu hediye ediyoruz. İki ay süreyle yaz spor okullarımıza gelen çocuklarımıza, ailelerine ve emek veren spor hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından yaz spor okuluna katılan çocuklara okudukları kitaplardan çıkarttıkları özetleri okutuldu.

Protokol üyeleri, çocuklara hediyelerini verdi.

Kaynak: AA