Kavak'ta KKKA Hastalığı İle Mücadele Çalışmaları

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Seven, son 4 ayda kene ısırığı şikayetiyle hastanelerine 500 kişinin geldiğini söyledi.

Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 600 rakımdaki Kavak ilçesinin kene yönünden riskli bölgeler arasında bulunduğunu söyledi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle geçmiş yıllarda Kavak ve çevre ilçelerde hayatını kaybedenler bulunduğuna işaret eden Seven, "Kavak Devlet Hastanesi olarak son 4 ayda 500 vatandaşımıza kene ısırması nedeniyle müdahale ve tedavi uyguladık.

Zamanında müdahalede bulunduğumuzdan herhangi bir sorun oluşmadı. Köylerde yaptığımız toplantılarda özellikle hayvan otlatan, arazide çalışan veya piknik yapan kişilerin kene ısırmalarına karşı tedbirli davranmaları gerektiğini anlatıyoruz." dedi.

Vücuda tutunan keneye çıplak elle dokunulmaması gerektiğine dikkat çeken Seven, şunları kaydetti:

"Kene eldiven, bez ya da poşet ile çıkartılmalı, çıkartılamaması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Diğer taraftan vücuda kenenin tutunmasından sonra 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishalden herhangi birinin görülmesi halinde zaman geçirilmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir."

Kaynak: AA