İzmir'de Eğitimini Tamamlayan Askerler Yemin Etti

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimini tamamlayan bin 593 asker için Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi.

İzmir'deki Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan bin 593 asker için yemin töreni düzenlendi.

Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlası'nda gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 372'inci dönem asteğmen adayları, 372'nci dönem kısa dönem erler, 2018/9'uncu dönem uzman erbaşlar ile 1998/3 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan ulaştırma acemi er Oğuzhan Önder, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Ulaştırma Albay Celal Ezer, törende, Mehmetçik'in, Türk Ordusu'nun şeref timsali olan şanlı bayrağının gölgesinde kutsal askerlik andını içtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kutsal askerlik andını içtiğiniz andan itibaren milletimizin göz bebeği silahlı kuvvetlerimizin asil birer ferdi oldunuz. Yemininizin anlamı askerin vatan nöbetine yürekten bağlanmasıdır. Bunun teminatı şeref, bedeli ise vatan uğruna gerektiğinde seve seve canını vermektir. Bu sorumluluk içinde ettiğiniz bu andı bir an olsun aklınızdan çıkarmadan Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençler olarak bu kutsal askerlik görevini üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getireceğinize yürekten inanıyorum."

Ege Ordusu Komutanlığı İdari Yarbaşkanı Tuğgeneral Nurettin Kutluyuva, başarılı personele başarı belgeleri ile birliğe ilk katılan personele ilk katılım belgelerini verdi.

Albay Ezer de geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan Mehmetçik babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Tören birliklerinin hazırlık aşamasında kadrolu erler tarafından Harmandalı zeybeği sergilendi.

Törende, Ulaştırma Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler, tören geçişi yaptı. Aileler, 10. Yıl Marşı, Vatan Marşı ve İzmir Marşı'nı söyleyerek tören geçişi yapan evlatlarına sevgi gösterisinde bulundu.

Tören geçişinin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

Kaynak: AA