Gürcistan'da 'Noble Partner 2018' Tatbikatı Müthiş Gösteriyle Sona Erdi

Gürcistan’da Türkiye’nin de katıldığı NATO’nun ‘Noble Partner 2018’ çok uluslu askeri tatbikatı resmi törenle sona erdi.

Gürcistan'da 'Noble Partner 2018' Tatbikatı Müthiş Gösteriyle Sona Erdi
Gürcistan’ın başkenti Tiflis yakınlarında Vaziani askeri üssünde NATO’nun düzenlendiği ‘Noble Partner 2018’ çok uluslu askeri tatbikatı resmi törenle sona erdi. 3 binden fazla askeri personel, ABD ve Almanya askeri teçhizat ve araçlarının iştirak ettiği askeri tatbikatın kapanış töreninde davetlilere Gürcistan, ABD ve Almanya silahlı kuvvetleri tarafından nefes kesen bir gösteri düzenlendi.

Gösterinin ardından tatbikatın kapanış töreninde konuşma yapan Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, askerlere hitap ederek eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanması dolayısıyla askerleri tebrik etti. İzoria, tatbikatın temel amacının, katılımcı ülkeler arasındaki askeri işbirliğini güçlendirmek, tehditlere karşı hazırlıklı olmak, aynı zamanda bölgede istikrar ve barışı sağlamak olduğunu söyledi.



Törende katılımcı ülkelerin askerlerine hediyeler verilirken, Türkiye’den çok uluslu askeri tatbikata katılan Binbaşı Hakkı Yılmaz’a ’General Kvitinadze’ madalyasıyla takdim edildi.

Gazetecilere açıklama yapan Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vladimer Çaçibaia, “Ülkemiz için savunma sistemimizi güçlendirmek bu tür eğitimlerle çok önemli. Bu yılki eğitimlerde askerlerimizin çok şey öğrendi. Geçtiğimiz yıla baktığımızda, bu yılki tatbikatta daha çok asker iştirak ediyor. Bu ise müttefik ülkelerle yakın işbirliğimizin iyi bir örneğidir” dedi.

Gürcistan’da 4’üncüsü düzenlenen Noble Partner 2018 Çok Uluslu askeri tatbikatın kapanış törenine Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vladimer Çaçibaia, Milletvekilleri, Diplomatlar ve diğer yetkililer katıldı.

Gürcistan’da 1 Ağustos’ta resmi törenle başlayan askeri tatbikata Gürcistan, Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Estonya, Fransa, Litvanya, Polonya, Norveç, Ukrayna, Azerbaycan ve Ermenistan katıldı.

Kaynak: İHA