'Engellemelere Rağmen Körfez Geçişi Projesi Hayata Geçirilecek'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: 'Tüm engellemelere rağmen Körfez Geçişi Projesi hayata geçirilecek. Eğer çevre ve ekosistem ile alakalı hassasiyet varsa Bakanlığımız, üniversite ve gerekli kurumlarla çalışmaları yapar'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Körfez Geçiş Projesi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Tüm engellemelere rağmen Körfez Geçişi Projesi hayata geçirilecek. Eğer çevre ve ekosistem ile alakalı hassasiyet varsa Bakanlığımız, üniversite ve gerekli kurumlarla çalışmaları yapar." ifadelerini kullandı.

Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin "projenin koruma alanları ile Gediz Deltası sulak alanı üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin yeterince incelenmediği" gerekçesiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi.

Projenin İzmir için hayati önemi taşıdığını ifade eden Şengül, "Körfez Geçiş Projesi'ni istemeyen sivil toplum kuruluşlarının arkasında kimlerin olduğunun çok iyi irdelenmesi gerekir. 'İzmir'e bir şey yapılmasın.' diyen ideolojik bir yapı var." değerlendirmesinde bulundu.

Projeye karşı olan sivil toplum örgütlerinin bir çözüm sunmadığını savunan Şengül, onlardan ortaya bir alternatif sunmalarını beklediklerini bildirdi. Şengül, şunları kaydetti:

"Bunların derdi flamingolar ya da çevre değil. İdeolojik bir yapı var ve bunların arka planında gizli örgüt gibi, 'İzmir küçük kalsın.', 'İzmir'e kimse gelmesin.', 'İzmir'in nüfusu artmasın.' diye uğraşıyor. Bu sivil toplum örgütlerinin araştırıldığında İzmir'e ne zaman bir proje yapılsa hep dava açmışlar onu görüyoruz. Proje İzmir'deki ulaşım ve otopark sorununun çözümü için önemli. Bu proje ile kent içine girmeden, transit olarak karşıdan karşıya geçişler olacak. Bu sayede Alsancak'ın trafiği de rahatlayacak. Aynı zamanda çevre yolundaki yoğunluk da azalacak. Tüm engellemelere rağmen Körfez Geçişi Projesi hayata geçirilecek. Eğer çevre ve ekosistem ile alakalı hassasiyet varsa Bakanlığımız, üniversite ve gerekli kurumlarla çalışmaları yapar. Projeyle ilgili sıkıntı varsa da alternatif oluşturulur ama proje kesinlikle hayata geçirilecek."
Kaynak: AA