Edirne'den Kısa Kısa

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Edirne İL Müdürü Alpay Karaer'i ziyaret etti.

Karaer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, TREDAŞ'ın bölgeye yaptığı ve planladığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Tekin de Karaer'e teşekkür ederek ilçede yapımı süren yeni pazar yeri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Tekin'e ziyaretinde belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

- Bayram boyunca mezarlık servisi ve parkmetreler ücretsiz olacak

Edirne'de, Kurban Bayramı boyunca, mezarlık servisi ve parkmetrelerin ücretsiz olduğu bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bayramda mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verileceği, parkmetrelerin ise bayram boyunca ücretsiz olacağı kaydedildi.

Ayrıca yakınlarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için arife gününden itibaren mezarlıklarda 90 bin çiçek dağıtımı gerçekleştirileceği aktarıldı.

Edirne Belediyesinin, Kurban Bayramı’nın 1. günü olan bayram namazı sonrasında şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için belediye binası önünden Yenişehir, Buçuktepe, Yeniimaret Bademlik, Yıldırım ve Acıçeşme mezarlıklarına ücretsiz otobüs servis hizmeti vereceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlar Arife günü ve Kurban Bayramı’nda mezarlık görevlilerinden ücretsiz olarak çiçek talebinde bulunabilecek. Öte yandan Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından merkezde tüm mezarlıklardaki 18 adet şehit kabrine çiçek ekildi, otlar temizlendi.

Vatandaşlar, belirtilen günlerde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde, Edirne Belediye personeli olmaksızın ücret talep eden kişilerin olması halinde, Alo 153 No’lu hatta bilgi verebilir."

- Çocuk oyun odası ve ders odası yenilendi

Edirne Beykent Koleji, Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümünün oyun ve ders odasını yeniledi.

Edirne Beykent Koleji Okul Aile Birliği önderliğinde başlatılan "Bu Zorlu Yolda Elimden Tutar Mısın?" sloganıyla gerçekleşen proje kapsamında başarılı bir çalışma yapıldı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan projenin örnek olması temennisinde bulunan Tabakoğlu, "Hastanemiz, Edirne’nin en önemli değerlerinden biri. Burada yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce hastamıza şifa dağıtıyoruz. Bu nedenle kapılarımız, Edirne Beykent Koleji’ne olduğu gibi tüm hayırseverlere açık. Biz de üniversite yönetimi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Dileğimiz, benzer hassasiyetlerin çoğalması ve proje sayılarının her geçen gün artması." dedi.

Edirne Beykent Koleji İlköğretim Müdürü Kadri Güvenç de çocukların güzel vakit geçirmesine katkı sağladıkların için mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: AA