Damal'ın Sembolü Atatürk Silüeti Dört Mevsim Görülebilecek

Ardahan'ın Damal ilçesinin sembollerinden biri haline gelen ve yılın bir ayında doğal olarak gölgesi bir tepeye yansıyan Atatürk silüeti, yıl boyunca görülebilmesi için belediye hizmet binasının duvarına resmedildi Damal Belediye Başkanı Ergin Önal: 'Bu çalışmamızla yılda bir ay görülen silüetin sürekli görülmesini sağladık. Amacımız Ata'nın silüetinin dört mevsim görülmesini sağlamaktı'

Damal'ın Sembolü Atatürk Silüeti Dört Mevsim Görülebilecek
Ardahan'ın Damal ilçesinin sembollerinden olan ve yılın bir ayında doğal olarak gölgesi bir tepeye yansıyan Atatürk silüeti, dört mevsim görülebilmesi amacıyla belediyenin duvarına resmedildi.

Damal Belediyesince, farkındalık oluşturmak amacıyla, Damal bebeği ve Atatürk Silueti için yapılan çalışmalar kapsamında Belediye hizmet binası ön kısmına Atatürk'ün silüet resmedildi, belediye bahçesine Damal Bebeğinin maketi dikildi.

Her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 22'incisi gerçekleştirilen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile tanıtımı yapılan Atatürk'ün silüeti ilçenin sembollerinden biri haline geldi.

Damal Belediyesi de bu nedenle ilçeye turist çektiği için ekonomiye katkı sağlayan Atatürk silüetini belediye binasına resmettirdi.

Söz konusu resimle hem Atatürk'ün ilçede 15 Haziran ile 15 Temmuz arasındaki bir aylık dönemde bir tepeye yansıyan silüetinin yıl boyunca görülmesini sağlamak, hem de ilçenin tanıtılması amaçlanıyor.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede Atatürk silüetini belediye binasına resmettikleri, Damal bebeğinin de maketini yapıp belediye binası önüne yerleştirdiklerini aktardı.

Amaçlarının Atatürk'ün silüetini ve Damal bebeğini hem daha çok tanıtmak, hem de ölümsüzleştirmek olduğunu aktaran Önal, şunları kaydetti:

"Bu çalışmamızla yılda bir ay görülen silüetin sürekli görülmesini sağladık. Amacımız Ata'nın silüetinin dört mevsim görülmesini sağlamaktı. Diğer sembolümüz de Damal bebeğidir. Kurslarda Damal bebeği üretimleri yapılıyor. Ancak bebeği de ölümsüzleştirmek için maketini yaptık."

Atatürk silüetinin resmedildiği belediye hizmet binasının ilçenin en merkezi konumda olması dolayısıyla uygun yer olduğunu anlatan Önal, ayrıca Damal ilçe girişine de bir bebek maketinin yapılacağını belirtti.

Önal, Atatürk'ün silüetinin doğal olarak izlendiği alana anfi ve park yaptıklarını da sözlerine ekledi.

- "Damal denilince akla Atatürk silüeti ve Damal bebeği geliyor"

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci de silüetin resmedilmesi ve Damal bebeğinin maketinin yapılmasının farkındalığı artıracağını söyledi.

Demirci, Damal bebeğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de tanınan bebeğimiz dünyada tescili bulunan uluslararası coğrafi işareti olan bir bebek. Bu bebek Ardahan'ın ekonomik değerlerinden birisi. Damal denilince akla Atatürk silüeti ve Damal bebeği geliyor. Bu değerlerin yerel bazda ekonomiye, ilimiz ve ülkemizin tanıtımına katkısı var." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA