Bağdat'ta Kurban Bayramı Hazırlıkları

Irak'ın başkenti Bağdat'taki hayvan pazarında bayram öncesi yoğunluk var.

Bağdat'ta Kurban Bayramı Hazırlıkları
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Şiddet olayları ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Bağdat sakinleri, başkentin doğusunda kurulan pazarda bütçelerine göre kurbanlık seçiyor.

Küçükbaş kurbanlıkların 250-400 dolar, büyükbaşların ise 1500-2000 dolardan alıcı bulduğunu söyleyen hayvan satıcıları, ülkedeki mali sorunlardan dolayı fiyatlarda artışa gidilmediğini belirtiyor.

- Herkesin bütçesine göre kurbanlık var

AA muhabirine konuşan kurban satıcısı Hüseyin Lami, "Herkesin bütçesine göre hayvan satıyoruz. Her gelir sahibi, kurbanlık satın alabilir." dedi.

Kurbanlık hayvanları ülkenin güney illerinden getirdiklerini ifade eden Lami, "DEAŞ'a karşı operasyonlardan dolayı birçok evin şehidi var. O yüzden kurbanlıklara ilgi arttı. Şehidi olan herkes gelip kurbanlık arıyor." diye konuştu.

- Güvenlik önlemleri artırıldı

Öte yandan kentte Kurban Bayramı dolayısıyla güvenlik önlemleri artırıldı. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, muhtemel terör eylemlerine önlem amacıyla başkentteki birçok yolun bayram boyunca trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Bayram günlerinde vatandaşların uğrak noktaları arasında yer alan lunaparklar ve alışveriş merkezlerindeki güvenlik tedbirleri de üst düzeye çıkarıldı.
Kaynak: AA