ASKİ'den Adana'ya 4,5 Yılda 97 Bin Metre Yağmur Suyu, 457 Bin Metre Kanalizasyon Şebekesi

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) merkez ile kırsal ayrımı yapmadan kente 4 buçuk yılda 97 bin 430 metre yağmur suyu hattı, 457 bin 70 metre kanalizasyon şebekesini kente kazandırdı.

ASKİ'den Adana'ya 4,5 Yılda 97 Bin Metre Yağmur Suyu, 457 Bin Metre Kanalizasyon Şebekesi
ASKİ, kentte süregelen atyapı çilesine son vermek için 4 buçuk yılda 97 bin 430 metre yağmur suyu hattı, 457 bin 70 metre kanalizasyon şebekesini tesis etti. İçme suyu ile atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak sunan ASKİ, Toroslar’dan Akdeniz’e uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluluk sahasında yer alan 15 ilçenin kanalizasyon ve yağmur suyu sorunlarına köklü çözüm getirdi.

Merkez ile kırsal ayrımı yapmadan, öncelikleri dikkate alarak Adana’nın dört bir yanında yürüttüğü projelerle güçlü ve sağlam altyapının oluşması için seferber olan ASKİ, çapı 2 metreyi bulan beton borular döşeyerek pis suların ve yağmur sularının kontrollü şekilde arıtma tesislerine ulaştırılmasını sağladı. Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Ceyhan, Kozan ve Yumurtalık ilçelerindeki modern atık su arıtma tesislerini kesintisiz işleterek pis suların çevre kirliliğine yol açmadan, insan sağlığını tehdit etmeden arıtılmasını gerçekleştiren ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarına da öncelik verdi.

Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü konuyla ilgili olarak merkeze ne yapılıyorsa, kırsaldaki mahallelere de aynısının yapıldığını vurgulayarak, “2014 yerel seçimleriyle birlikte ASKİ’nin hizmet alanına dahil olan ilçelerimiz başta olmak üzere, Adana’nın tamamında, tam da söz verdiğimiz gibi yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA