Yargıtay Uzungöl için flaş karar!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, 2014 yılında hazırlanan ve bazı vatandaşların itirazları nedeniyle yargıya taşınan 'Koruma Amaçlı İmar Planı', Samsun Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından iptal edildi. İmar planı bulunmayan Uzungöl, kentsel dönüşüm ile yeniden planlanacak.

Yargıtay Uzungöl için flaş karar!
Trabzon'un önemli turizm merkezlerinden biri olan Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün Koruma Amaçlı İmar Planı, bazı vatandaşların başvurusu üzerine Samsun Bölge İstinaf Mahkemesince iptal edildi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün Koruma Amaçlı İmar Planı'nın 2014 yılında ilgili bakanlıkça onaylandığını belirtti.

Plana itiraz eden bazı vatandaşların konuyu yargıya taşıdığını ve Samsun Bölge İstinaf Mahkemesine başvurduğunu ifade eden Tok, 'Samsun Bölge İstinaf Mahkemesi imar planını iptal etti. Biz de konuyu Danıştaya götüreceğiz. Mahkeme kararı, biz yorum yapamayız ama Uzungöl için iyi olmadı. Bir üst mahkemede düzeltiriz inşallah.' dedi.

Tok, planın tekniği açısından bilirkişinin kendine göre bazı gerekçeler bulduğunu belirterek şunları söyledi:

'Belki bulduğu nedenler imar mevzuatı açısından doğrudur. Bu konuda yorum yapamayız. Yapı süreci 2 yıldır devam ediyordu. Oradaki 18 uygulamasını yapmaya başladığımızdan beri, yani 2016 yılından beri davalar devam ediyor. Bizim Bölge İdari Mahkemesinde de dava açılmıştı, o mahkeme belediyenin lehine karar vermişti. İnşallah bu karar Danıştaydan geri döner. Yoksa ivedi bir şekilde Uzungöl'le ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir imar planı oluşturacağız.'

Bundan sonra yapmaları gerekenin Uzungöl'ü korumak olduğunu vurgulayan Tok, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Uzungöl konusunda hassasiyetleri malum. Gerçekten doğa harikası bir yer. Kaybetmeyip geleceğe taşımak zorundayız.' dedi. 
Kaynak: AA