Trabzon'da 'Spekülatif Atak' Tepkisi

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun çağrısıyla bir araya gelen sivil tolum örgütleri, 'Spekülatif atak'a tepki gösterdi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun çağrısıyla bir araya gelen sivil tolum örgütleri, piyasalara yönelik "Spekülatif atak"a tepki gösterdi.

Yomra Belediyesi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi parti temsilcileri ve esnaf katıldı.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinde geçmişten bugüne sürekli oyunlar oynandığının belirterek, "Bizi terörle terbiye etmeye çalıştılar, olmadı. Bizi 15 Temmuz hain darbe girişimiyle terbiye etmeye çalıştılar, başaramadılar. Şimdi de bunlara bir yenisini ekleyerek, ekonomimizle oynayarak bu güzel ülkemizi işgal etmeye, baskı altına almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Sağıroğlu, "Bütün vatandaşlarımıza buradan bir çağrıda bulunarak, dayatmaya ve yabancıya hayır yerli ve milliye evet çağrısı yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Amerika'nın yeşil banknotları ile beraber kurulmadı. Onunla beraber de son bulmayacaktır. Dolar ve döviz bizim hayatımızda yok hükmündedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ülkemizi meşgul eden bu önemli olaylarla beraber dünya devletlerinden ciddi derecede olumlu tepkiler almaktayız. Gece yarısında döviz kurları ile oynamak suretiyle Türkiye'yi güçsüzleştirme gayretine, çabası içerisine girmişlerdir. Biz de Yomra ilçesi olarak buna dur diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu davaya birlikte sahip çıkıp protesto edip, ülkemizin geleceğini teminat altına almış olacağız." diyen Sağıroğlu, "Teknolojik aletlerden, giydiğimiz kıyafetlere kadar yerli ürünler kullanmalıyız. Bizim yerel yöneticiler olarak sorumluluğumuz ağırdır ama en önemli görevimiz sivil toplum örgütlerimize ve esnafımıza düşmektedir. Vatandaşlarımızın satın aldığı ürünleri yerli ürünlere dönüştürdüğümüzde bu yolda çok büyük ilerleme katedeceğiz." diye konuştu.
Kaynak: AA