Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı Belediyesince iki tarihi konakta restorasyon çalışmaları son aşamaya getirildi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi konakların ilçe kültürünü en iyi şekilde yansıtacağını söyledi.

Restorasyon çalışmalarını maharetli ustaların yaptığını aktaran Çöl, şunlar kaydetti:

"Hisar Mahallemizde tarihimize ışık tutan 100 yıllık konaklarımızı belediyemize kazandırdık ve restorasyon işlemlerimiz hızla devam ediyor. Yapımının ve projelerinin tamamında destek olan Afyonkarahisar Valiliğimize teşekkür ediyoruz. Projemizin maliyeti yaklaşık 1 milyon 200 bin lira. Bu da Kültür ve Turizm Bakanlığımızca hibe olarak alındı. Restorasyon çalışmaları sona erdiğinde konakların işletmesini belediyemiz yapacak."

- Sandılı'da kurban bayramı hazırlıkları

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak ve satır satışı yapan esnafın işleri yoğunlaştı.

Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, ilçede kurbanlık almak için hayvan pazarlarını dolaşırken, bir yandan da bıçak ve satır gibi aletleri tedarik etmeye çalışıyor.

56 yaşındaki İsmail Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bıçaklara ilgi Kurban Bayramlarında daha da artıyor. 20 yıldan fazladır bu işi yapıyorum ancak son zamanlarda bıçakçılık mesleği fazla ilgi görmüyor. Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar genelde bıçak satın almıyor ve bıçak, satır gibi aletlerini biletmeyi tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA