FETÖ Sanığı Öğretmenlerin Yargılandığı Dava

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan eski öğretmen 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarıda "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Muttalip D. ile tutuksuz sanıklar E.A, M.E, A.K, S.A, D.D. ve avukatları katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunma yapması istenen sanık Muttalip D. ByLock programını kullanmadığını ve kimseye yüklemediğini belirterek, "FETÖ terör örgütü üyesi değilim. Hakkımdaki tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde görüş sundu.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Muttalip D'nin mevcut halinin devamına karar vererek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA