Çorum'dan Kısa Kısa

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, beton yol denemelerine başladıklarını ve olumlu sonuç almaları durumunda bundan sonraki yolların asfalt değil beton olacağını söyledi.

Gül, Buharaevler Mahallesi'ndeki Binevler semtinde yapımına başlanan bin metre uzunluğundaki asfalt yolda incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, asfalt yol için laboratuvar çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hammaddesinin yüzde 100 yerli olmasından dolayı beton yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Gül, beton yolun asfalta karşı yüzde 40 daha düşük maliyetli olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de yeni yaygınlaşmakta olan beton yolların kısa süre içerisinde Çorum'da da görüleceğini ifade eden Gül, "Ülkemizde çok az yerde yapılan beton yollarda teknik ekibimiz özellikle büyük şehir belediyelerinin yapmış olduğu beton yollarda incelemelerde bulundu ve yerinde laboratuvar çalışmalarında deneyim elde etti. Şantiyede yapılan testlerden sonra Slimkent'te yapımı devam eden 699 konutluk TOKİ bölgesine hitap eden bin metre uzunluğunda 15 metre genişliğindeki cadde üzerinde beton yol çalışması planladık ve yapımına başladık. Beton yoldan istediğimiz sonucu aldığımızda şehrin başkaca bölgelerinde de beton yol uygulamasına başlayacağız. Çorum'a hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

"Beton yolda kullandığımız yüzde 100 yerli malzemelerimizi tüketmiş oluyor, hem ithal ettiğimiz bitümden, hem de doğalgaz kullanımından vazgeçmiş oluyoruz" ifadelerini kullanan Gül, bakım ve onarım ihtiyacı olmayan beton yolların, asfalt yola kıyasla uzun ömre ve yüksek dayanım gücüne sahip olduğunu, ayrıca yağışlı havalarda kaymaya karşı dirençleri daha yüksek ve daha güvenli olduğunu vurguladı.

- Engelli öğrenciler Kur'an okumayı öğrendi

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile İl Müftülüğünce düzenlenen kurslarda başarılı olan engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Çorum Belediyesince yaz kursları kapsamında Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kur'an kursu açıldı. 10 öğrencinin katıldığı kursta öğrenciler, cüz eğitimini tamamlayarak Kur'an okumaya başladı.

Çocuklara belediye ve müftülük tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kursiyerlerden Yasin Basmascı, kurs sayesinde Kur'an okumanın yanı sıra temel din bilgisi, İslam'ın şartları ve namaz kılmayı öğrendiklerini söyledi.

Ebru Yallı ise kendilerine kurs veren hocaların ilgisinden memnuniyetini dile getirerek, Kur'an öğrenmenin ve okumanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

- ÇESOB Başkanı Gür'den kurban uyarısı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Kurban Bayramı'nda kurban kesim yerleri dışında kurban kesen ve et parçalayanlara yönelik sıkı denetim yapılacağını bildirdi.

Gür, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları kurban kesiminin ardından etin parçalanması ve çekilmesi için hijyenik olması açısından kasapları tercih etmeleri konusunda uyardı.

"Kasaplar dışında sokakta, bağda, bahçede, ibadethanelerde, kaldırım ve yol kenarlarında et çekimi yapmak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre yasal işlem gerektiren bir husustur." hatırlatmasında bulunan Gür, etlerin kasap veya belediyelerin kesim yeri gibi altyapı, ekipman gereklilikleri ve hijyen şartlarının sağlandığı ortamlarda yapılması gerektiğini vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çorum Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bayramda denetim yapacağını aktaran Gür, sokak aralarında gelişigüzel et çekenlere idari para cezası uygulanmasının yanı sıra et çekim makinesine de el konulacağını kaydetti.

- Vergi Dairesi Müdürü Sezgin'e kutlama ziyareti

ÇESOB Başkanı Recep Gür, Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin'i ziyaret etti.

Ziyarette, Çorum Vergi Dairesi Müdürlüğü görevine atanan Sezgin'i tebrik eden Gür, görevinde başarılar diledi.

Çorumlu esnaf ve sanatkarların her zaman devletine bağlı olduğunu vurgulayan Gür, devletin iyi gününde olduğu gibi zor günlerinde de yanında olduklarını kaydetti.

Sezgin de vatandaşların vergi konusunda yaşadıkları her türlü sıkıntı için Vergi Dairesine başvurabileceklerini söyledi. Verginin, devletin can damarı olduğunu belirten Sezgin, "O damar kesildiği zaman o devlet de yok olur. Ülkede refah ve güvenli bir şekilde yaşamanın tek yolu devlete karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getirmekten geçiyor." ifadelerini kullandı.

- Rektör Prof. Dr. Alkan İskilip'te inceleme yaptı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Meslek Yüksekokulunun 2011 yılında 19 olan öğrenci sayısının bu yıl yeni açılan bölümlerle birlikte 500'ü aştığını söyledi.

Alkan, İskilip Belediyesi ve ilçedeki iş adamlarının desteğiyle yapımına başlanan ek bina inşaatında incelemelerde bulundu. İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile gerçekleştirilen ziyarette Alkan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İskilip Meslek Yüksekokulunda son derece kaliteli eğitim verildiğini vurguladı. 19'dan 500'e yükselen öğrenci sayısı nedeniyle okulun fiziki mekanlarının yetersiz kaldığını ifade eden Alkan, İskilip Belediyesinin öncülüğünde ilçedeki iş adamlarının da katkılarıyla ek bina inşaatına başlandığını kaydetti.

Ek binanın kaba inşaatının İskilip Belediyesi tarafından üstlenildiğini aktaran Alkan, ilçe halkından da yoğun destek gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından binamızın kalan kısmının tamamlanması için inşallah eylül ayında ihale sürecini tamamlayacağız. Gelecek yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ettiğimiz ek binamızla beraber çok daha iyi fiziki imkanlarda, kalitemizi daha çok arttıracak çalışmalara imza atacağımıza ve yeni bölümlerle birlikte binin üzerinde öğrenciye ulaşacağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

Alkan, inşaattaki incelemelerinin ardından İskilip Kaymakam Vekili Harun Reşit Han, Belediye Başkanı Recep Çatma, Emniyet Müdürü Erol Karasu ve İskilip Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Kaynak: AA