Ankara'dan Kısa Kısa

Kahramankazan ilçesinde yaz Kur'an kursu öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) kurban bağışında bulundu.

Kahramankazan İlim Yayma Cemiyeti'nde açılan yaz Kur'an kursuna devam eden 30 öğrenci, harçlıklarından toplamda bin 250 lira biriktirdi.

Topladıkları paralarla TDV'ye iki kurban bağışında bulunan öğrenciler, öğretmenleriyle İlçe Müftüsü Ali Çakır'ı ziyaret etti.

Cam kavanozda biriktirdikleri madeni paraları Çakır'a teslim eden öğrencilere sertifika verildi.

Müftü Çakır, çocukların güzel davranışının kendilerini oldukça duygulandırdığını belirterek, "Çocuklarımızın bu güzel davranışının herkese örnek olmasını diliyorum." dedi.

- Gölbaşı, Kurban Bayramı'na hazır

Gölbaşı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarı hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yavrucuk Mahallesi'nde 80 bin metrekare açık alanda kurulan pazarda 110 kurban çadırı, 40 et askılığı, 2 dinlenme çadırı, 250 kişilik mescit, tuvalet, 4 sıcak sulu duş, 20 kurbanlık sulama alanı ve otopark bulunuyor.

Kurban pazarına gitmek isteyen vatandaşlar için Gölbaşı Kütüphanesi önünden bayram tarihine kadar saat 10.00, 13.00, 15.00 ve 17.00'de otobüs kaldırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Dairesi Başkanlığı ve Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ilaçlama ve sinekle mücadele ekipleri, pazarda rutin çalışmalarını sürdürüyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimleri de kurbanlıkları ücretsiz sağlık kontrolünden geçiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye olarak hazırlıkların tamamladığını bildirdi.

Kurban pazarını bu yıl da vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Duruay, "Belediyemizin temizlik, zabıta ve veteriner ekipleri tarafından titizlikle hazırlanan ve denetlenen kurban pazarında, vatandaşlar kurbanlıklarını modern ve hijyenik ortamda kestirebilecek. Böylelikle vatandaşlarımız kurban kesimlerini de sağlık kurallarına uygun ortamda yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA