Yapılandırmada Son Gün 27 Ağustos

Vergi borcu yapılandırmasında 27 Ağustos Pazartesi gününün son gün olduğu hatırlatıldı.

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması" hakkındaki kanunun mükelleflere önemli avantajlar sağladığı belirtildi.

Açıklamada kanunun önemi ve yapılandırma kanununun getirdiği fırsatlar aktarıldı.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların 27 Ağustos Pazartesi gününe kadar başvurularını tamamlaması gerektiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılandırma Kanunu borçları 18 taksitte 36 aylık bir sürede ödeme imkanı veriyor. Kanundan yararlanmak isteyenlerin vergi dairelerinden, posta yoluyla yada internet aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek.

Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Taksitlerin ilk ikisinin zamanında ödenmesi şartı var. Yapılandırma kapsamında vergi borçları, trafik cezası borçları, öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi borçları düzenlenecek.

2013-2017 yılları arası KDV, stopaj için matrah ve vergi artırımı imkanı sağlanacak. Özellikle belirtmekte yarar var 6552, 6736 ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte olan alacaklar yeni kanun kapsamında yapılandırılamayacak."

Kaynak: AA