Viranşehir'de Diyabet Eğitimi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde diyabet eğitimi verildi.

Viranşehir Devlet Hastanesince hastanenin konferans salonunda düzenlenen eğitime Başhekimi Dr. İlhan Erkan, hastane yöneticileri, diyabet hastaları, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Uz. Dr. İsmail Bayrakçı, etkinlikte, katılımcılara diyabet hastalığı hakkında bilgiler vererek, hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmeye dikkati çekti.

Diyabet hastalığının dünyada milyonlarca insanın etkilendiği ciddi bir sağlık problemi olduğunu vurgulayan Bayrakçı, "Diyabet sadece kan şekeri yüksekliği olmayıp, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı, majör olarak diyabetik nöropati, retinopati, nefropati, kalp damar hastalıkları ve diyabetik ayak yaraları başta olmak üzere, 5 majör hastalığı beraberinde getirmektedir." diye konuştu.

Bilinçli bir tedaviyle hastalığın minimum seviyeye indirilebileceğinin altını çizen Bayrakçı, hastalıktan tamamen kurtulmanın ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Seminerin ardından konuşan Başhekim Erkan da farkındalık oluşturmak amacıyla diyabet hastalarıyla yürüyüş ve fidan dikme önerisinde bulundu.

Kaynak: AA