Siirt Valisi Ali Fuat Atik Açıklaması

'Son günlerde ekonomi ve finans sektörümüze uluslararası düzeyde yapılan ekonomik savaş başarısızlıkla sonuçlanacak. Ülkemiz, bu operasyonlara karşı aziz milletimizin desteği ile kazanan taraf olacak'

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, "Son günlerde ekonomi ve finans sektörümüze uluslararası düzeyde yapılan ekonomik savaş başarısızlıkla sonuçlanacak. Ülkemiz, bu operasyonlara karşı aziz milletimizin desteği ile kazanan taraf olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Atik, son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yayımlayacakları genelge ile kamusal alanda tasarrufun artırılması, daha etkin bir kamu mali disiplin anlayışının uygulanması ve denetlenmesi amacıyla kent genelinde bir dizi tasarruf tedbirlerinin alınacağını aktardı.

"Valiliğimizce hazırlanan tasarruf tedbirleri konulu genelge, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında en kısa zamanda uygulamaya konulacak. Bu genelge ile kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilerek kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amaçlanıyor." ifadelerini kullanan Atik, şunları kaydetti:

"Kentte her türlü israftan kaçınılacak. Araç kullanımı başta olmak üzere, elektrik, su, akaryakıt, demirbaş malzeme, sarf malzemesi gibi giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecek. Her seviyedeki kurum yöneticileri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanacak. Kurumlarda iş gücü, zaman ve maddi açıdan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilerek, israf sayılacak davranışlardan kaçınılacak. Son günlerde ekonomi ve finans sektörümüze uluslararası düzeyde yapılan ekonomik savaş başarısızlıkla sonuçlanacak. Ülkemiz, bu operasyonlara karşı aziz milletimizin desteği ile kazanan taraf olacak."

Atik, kamu kurumlarının kendi enerjilerini kendileri üretmesi için gerekli çalışmaların da yapılacağını vurguladı.
Kaynak: AA