Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında Devir Teslim

Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, görevini Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz'e devretti.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, görevini Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz'e devretti.

Milli Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü Komutanlığına atanan Tatkan, komutanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya'nın kendisi için farklı bir yer ve öneme sahip olduğunu söyledi.

1987 yılının haziran ayında teğmen olarak girdiği peygamber ocağında bugün tuğgeneral olarak görev yaptığını, devir teslim nedeniyle sevinç ve hüznü bir arada yaşadığını anlatan Tatkan, şöyle konuştu:

"Bu birlikte ve Kütahya'da muhtelif zaman ve rütbelerde yapmış olduğum görev sürem toplamda 15 yıla yakın olup çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği memleketimdeki 16 yıla neredeyse ulaşmıştır. Kütahya ve bu tugay benim, eşimin ve çocuklarımın ikinci bir evi ve memleketi olmuştur."

Komutanlık görevini devralan Tuğgeneral Gündüz de görevini büyük bir onur ile değerli komutan Tuğgeneral Bülent Tatkan'dan devralmanın gurur ve heyecanı içinde olduğunu dile getirerek, "Bu kutsal görevi bana layık gören komutanlarıma ve hava kuvvetlerine şükran borçluyum. Tüm enerjimi ve mesaimi Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığının şu anda çok yüksek olan eğitim seviyesini ve birlik ruhunu muhafaza edip yükseltmek için harcayacağım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra, sancak ve birlik flaması Tuğgeneral Tatkan tarafından Tuğgeneral Gündüz'e takdim edildi.
Kaynak: AA