İstanbul Milletvekili İslam, Sel Bölgesinde İncelemeler Yaptı

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Ordu'da yaşanan sel felaketi nedeniyle incelemelerde bulundu.

İstanbul Milletvekili İslam, Sel Bölgesinde İncelemeler Yaptı
İslam, Ünye ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü ile diğer köprülerde incelemeler yaptı.

Bölgede selden etkilenen iş yerlerini ziyaret eden İslam, daha sonra selde yaralanan ve Ünye Devlet Hastanesinde tedavileri sürenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

İslam, gazetecilere yaptığı açıklamada, incelemelerinde gördüğü hasarın tahminin ötesinde olduğunu ifade etti.

Yaşanansel afetinden dersler çıkarılması gerektiğini dile getiren İslam, şu ifadeleri kullandı:

"Cevizdere üzerinde biri ana yolda olmak üzere toplam 4 köprüde hasar meydana gelmiş, tahrip olmuş ve kullanılamaz hale gelmiş. Bu havzada bulunan bir köprümüz henüz yeni yapılmasına rağmen sel sularından dolayı yıkılmış. Bunların detaylı incelemesini gerektirir. Beklenenin üstünde bir yağış olduğu ortada fakat daha yeni yapılan bir köprünün de olağanüstü bir şekilde yıkılması mühendislerin incelemesine değer. Her şeyi deneme yanılma yöntemiyle öğrenmek çözüm değildir ama tarihsel birikimleri ve mühendislik birikimini dikkate almak lazım. Alınacak önlemlerle en azından bundan sonra bu tür felaketleri yaşamayacağımız bir duruma dönüşebilir.”

İslam, Çaybaşı ilçesinde de sel nedeniyle zarar gören alanlarda da inceleme yaptı.

İkizce ilçesine de giden İslam, burada sel sonrası oluşan heyelanda toprak altında kalarak ölen Bayram Sekmen'in ailesine taziyelerini iletti.

İslam'a, ziyaretlerinde partisinin Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin eşlik etti.

Kaynak: AA