İstanbul merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 33 Gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 33 örgüt üyesi gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 33 Gözaltı
İstanbul merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 33 Gözaltı
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik İstanbul'da 39 ilçede ve 13 ilde eş zamanlı yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Soruşturması kapsamında 112 adrese düzenlenen operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme aracını kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 33 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin arasında meslekten ihraç edilen rütbeli polis, öğretmen, diş hekimi ve vergi müfettişinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan FETÖ şüphelilerinin bilgisayar ve cep telefonlarına el konulurken, polis zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarını sürdürüyor.
Kaynak: İHA