TTB'den ABD'ye Tepki

Trabzon Ticaret Borsası (TTB), ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklama ve yaptırımlarına tepki gösterdi.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptığı uygulamalara tepki gösterdi.

Vatandaşların devletine, devletin de vatandaşına güvendiğini dile getiren Ergan, "Bu güvenin verdiği güç ve kuvvetle Türkiye üzerine kötü hesap yapan, kitap yazanlar her zaman olduğu gibi hüsrana uğrayacaklardır." ifadesini kullandı.

Ergan, ABD tarafından Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşı bertaraf etmede, devlet-millet iş birliğinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dünyada ve özellikle de yer aldığımız coğrafyada Türkiye'nin öneminin ve gücünün giderek artmasıyla başta Amerika olmak üzere birçok sömürgeci ülkenin hesaplarını bozduk. Bu gerçeği bilerek çok duyarlı olacak, çok bilinçli hareket edecek, birbirimize daha çok bağlanacağız. Bununla birlikte çok çalışıp çok üreteceğiz. Gerçek kalkınmanın ve büyümenin tüketmekten çok üretmekten geçtiğini asla unutmayacağız. Bunu yaptığımızda Türkiye'nin kazandığını, hasmane tutum sergileyen ve art niyetli hesap yapanların da hüsrana uğrayacağını hep birlikte göreceğiz."

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de mevcut durumun Türkiye'ye karşı yapılmış ciddi olumsuz finansal kalkışma olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Üretimden, verimlilikten asla taviz vermeden bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak çaba içinde olmalıyız. Bizler gerek iş dünyası gerekse sivil toplum yöneticileri olarak bu hassasiyette dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı hassasiyet içinde olacağız. Türk milleti tarihine baktığınızda bu tür olaylarla karşılaşmış olduğunu, sonucunda da hepsinden de daha güçlü çıktığını görürsünüz. Bizim de beklentimiz bu yöndedir."

Kaynak: AA