Sorgun Barajı İçin Çalışmalar Sürüyor

Erdemli Kaymakamı Avni Kula: 'Sorgun Barajı tamamlandığında 53 milyon metreküplük su tutacak ve 60 bin dekar verimli alanı suyla buluşturacak'.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, ilçede yapımı devam eden Sorgun Barajı'nın, tamamlandığında 60 bin dekar alanı suyla buluşturacağını söyledi.

Kula, baraj inşaatında yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 2014'te temeli atılan projenin, 2020 yılının aralık ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Gövde yüksekliği 109 metre olacak barajda, 70 metre yüksekliğe ulaşıldığını dile getiren Kula, "Sorgun Barajı tamamlandığında 53 milyon metreküplük su tutacak ve60 bin dekar verimli alanı suyla buluşturacak." dedi.

Barajda, derivasyon tüneli, su alma yapısı ve dolu savak kazılarının da yüzde 96’sının tamamlandığını bildiren Kula, burada kurulacak olan santral ile de yıllık yaklaşık 38 milyon kilowatt saat enerji üretimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Kula, barajın tamamlanmasının ardından sulama projesinin de hizmete alınacağını ifade ederek, sulama alanında dekar başına 750 Türk lirası gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 45 milyon Türk Lirası katkı sağlanacağını, ayrıca 12 bin kişiye istihdam alanı yaratılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA