Sınırda Görevli Mayın Arama Köpeklerine Bakım

Sınır birlikleri ile Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde görevli köpeklerin bakımları Malatya'da yapıldı.

Sınırda Görevli Mayın Arama Köpeklerine Bakım
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır karakolları ile Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde görevli mayın arama köpeklerinin bakımı, Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Askeri personel tarafından Veteriner İşler Müdürlüğüne getirilen dedektör köpekler "Ekin, Bayka, Akil ve Fadiş"in aşılamaları ile bakım ve tedavileri yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırda yürüttüğü terör operasyonlarına önemli katkılar sağlayan mayın arama köpeklerinin, rutin kontrollerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Köpeklerin her operasyon dönüşünde rutin kontrollerini yaptıklarını dile getiren Çınar, şöyle devam etti:

"Hem mantar hem parazit hem de bağışıklık sistemleriyle ilgili tedavileri ve aşılanmaları yapılıyor. Tabii memleketimizin çok fazla düşmanı var. Sınırda çok fazla hain, ülkemiz üzerinde emelleri olan birçok ülke var. Son zamanlarda ekonomik anlamda da ülkemiz üzerimizde ciddi baskı var. Biz de sosyal sorumluluğumuz ve personelimizin bu konudaki yetkinliği gereğince, özellikle sınır boylarında faaliyette bulunan askerlerimize ve bu faaliyetin bir parçası olan köpeklerimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş da köpeklerin sınır hattında önemli bir görev icra ettiğini belirtti.

Köpeklerin sınırda ve ötesinde askerlere destek olduğunu aktaran Karataş, "Köpeklerimize her türlü klinik hizmetini veriyoruz. Ayrıca kuduz, antiparazit, tetanos, bronşit, karma ve mantar aşıları rutin olarak belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Böyle bir projenin içerisinde yer almak bize gurur veriyor." diye konuştu.
Kaynak: AA