Serik'e ASAT'tan 4 Yılda 125 Milyon Liralık Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresinin (ASAT), Serik'te 4 yılda yaklaşık 125 milyon liralık altyapı yatırımı yaptığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASAT ekipleri, Serik'te 66 mahallede toplam 240 bin metre içme suyu şebekesi imalatı gerçekleştirdi. Serik merkezi ve diğer mahallelerde muhtelif içme suyu şebeke hattı çalışması ise devam ediyor.

İlçe halkına kesintisiz su temini için yürütülen çalışmaların yatırım maliyeti 18 milyon lirayı bulacak. "Temiz şehir temiz yaşam" sloganıyla Antalya genelinde altyapı çalışmalarını sürdüren ASAT,Serik'te de 22 milyon 539bin liralık yatırımla 66 bin metre kanalizasyon hattı döşedi.

ASAT'ın ilçede yaptığı çalışmalar kapsamında Kız Deresi'nin üzerikapatılarak halkın hizmetine sunuldu. Proje ile yıllardır süregelen yağmur suyu sorunuçözülürken aynı zaman da ilçeye modern bir cadde de kazandırıldı. Serik'te ihtiyaç duyulandiğer cadde ve sokaklarının yağmur suyu sorununu gidermek amacıyla da drenaj kanalları yapıldı.

İlçeye yaklaşık 37 milyon lira bedelle Serik Atıksu Arıtma Tesisi inşa edildi. 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi 2030 yılına kadar Serik'e hizmet edecek.

Toplam 56 milyon 822 bin liralık yatırım bedeliyle ilçeye kazandırılan arıtma tesisleriyle Serik'in denizine artık atık su karışmıyor. Serik Eminceler'de yapımı devam eden Düzenli Malzeme Deposu'nda da sona gelindi. Doğu ilçelerine hizmet verecek depo, altyapı çalışmalarına hız kazandıracak. 3 milyon liraya mal olması beklenen depo ile zaman kaybı ve nakil işlemlerinde oluşan maliyet önlenecek, sorunların çözüm süresi de kısalacak.

ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Serik'te 4 yılda yaklaşık 125 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in desteğiyle ilçeye yatırımların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA