Sakarya İHH, Kurban Bağışlarını Bekliyor

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın: 'Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 53 bin 500 hisse dağıtan İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor'.

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 53 bin 500 kurban hissesi dağıtan derneklerinin, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediğini belirtti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya İHH olarak bu yıl Moro, Somali, Arakan ve Lübnan'da kurban çalışmalarına bizzat katılacaklarını bildirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bu yılki kurban organizasyonunu "Paylaştığın senindir, paylaş sevindir" sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile 103 ülke ve bölgede gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediğini vurgulayan Aydın, "1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye'de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH, 26 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Aydın, İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedelinin 750 lira olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 53 bin 500 hisse dağıtan İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor. Kurban bağışı yapmak isteyen hayırseverlerimiz, Sakarya İHH banka hesap numaralarına, Tarihi Orhan Gazi Camisi yanındaki Sakarya İHH Bağış Kabul Merkezi'ne ya da şehrin muhtelif yerlerindeki İHH stantlarına gönül rahatlığıyla makbuz karşılığı bağışlarını yapabilecek."
Kaynak: AA