Muhasebecilere İstihdam Seferberliği Anlatıldı

Kadirli ilçesinde İŞKUR tarafından düzenlenen programla serbest muhasebeci ve mali müşavirlere çalışma hayatında milli seferberlik kampanyası anlatıldı.

İŞKUR Kadirli Hizmet Merkezi, ilçede görev yapan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin katılımıyla çalışma hayatında milli seferberlik kampanyasına ilişkin Kadirli Ticaret Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hizmet Merkezi Müdürü Abdulhamit Yıldırım, yaptığı sunumda, her hafta farklı sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenleyecekleri toplantıyla çalışma hayatında milli seferberliği anlatacaklarını belirttib

Bu toplantılarda katılımcılara istihdam teşviklerin aktarılacağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ticaret Odası üyelerine yönelik istihdamı artırmak amacıyla uygulanan bilgilendirme toplantılarını düzenli olarak yapacağız. Ayrıca kadın istihdamını artırmak amacıyla da sanayi ve imalat sektöründeki mesleklerle ilgili önemli toplantılarımız olacak. İşbaşı eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 liralık bakım desteği sağladık. Esnaflarımızdan bu tür toplantılara mutlaka katılmalarını bekliyoruz."

Kadirli Ticaret Odası Başkanı Mehmethan Yüksel de üyelerine yönelik düzenlenen toplantıların kendilerine olumlu yansıyacağını ifade belirterek, devletin esnaflarına her zaman gerekli desteği vereceğini söyledi.

Kaynak: AA