Ezine'de Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 11 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı.



Merkez hakkında bilgi veren Ezine Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muammer Yıldız, son yıllarda kanser görülme sıklığındaki artış, kanser hastalarının yapılan tedavilerle yaşam süresinin uzaması, insan ömrünün uzaması sonucu artan kronik hastalıklar neticesinde palyatif bakım merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Palyatif bakımla hastaların şiddetli ağrılarının ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanmasını amaçladıklarını ifade eden Yıldız, "Bu merkezler kanser hastaları, koah hastaları, ileri evre kalp yetmezliği hastaları, inme hastaları, yatak yarası bulunan hastalar, demans, bunama ve alzaymır gibi bazı nörolojik rahatsızlıkları olan hastalara destek ve bakım amacıyla oluşturulmuş olan merkezlerdir. " dedi.

Yakını bulunmayan ya da başka bir çözüm yolu bulunamamış hastalara yatış verdiklerini belirten Yıldız, "Ünitemizde yatan hastalarımızın tedavi, ağrı kontrolü, kişisel hijyen bakımları da dahil olmak üzere her türlü bakımları yapılmakta olup, merkezimizde hastalarımız ve yakınlarının bir arada vakit geçirmeleri için oluşturduğumuz çok amaçlı bir salonumuz ve tedavi odamız da mevcut bulunmaktadır." diye konuştu.

Kaynak: AA