Düzce'den Kısa Kısa

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Belediyesi Et Kombinası Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Yenitaşköprü Köyü mevkisinde bulunan tesisleri yakından inceleyen Ay, yetkililerden bilgi aldı.

Ay, hayvanların kesimi konusunda kimsenin mağdur olmaması için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Kombinamız kurban bayramına hazır vaziyette. Şu an arkadaşların ifadelerine göre 100'ün üzerinde hayvan kesimi olacak. Diyanet İşleri temsilcileri, müftülerimiz burada hazır vaziyette bulunacaklar. Dini vecibeleri yerine getirmek için müftülük çalışanları ile arkadaşlarımız gerekli vazifeleri yerine getirecek, dolayısıyla halkımızın kurban kesimiyle ilgili sıkıntısı varsa kurbanlarını bize getirsinler, burada kesimini yaparız. Kendilerine de burada çay ikramı gibi ikramlar olacak. Burada kendileri dinlenirken hayvanları kesilecek."

Ay, belediyenin en iyi hizmeti vermesi için çalıştıklarını ifade ederek, "İnsanlarımızın kurban ibadetini yerine getirebilmesi için belediyemiz her şeyi yaptı. Yalnızca vatandaşlarımız sıra numarası almak için başvuruyu Diyanet'e yapacak. Hiçbir problem yok ve kurbana hazırız." dedi.

- Ağaçlar budandı

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde ağaç budama işlemlerine devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp çevreye herhangi bir zarar vermemesi için budama çalışması yapıldığı belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"Budama çalışmaları düzenli yapıldığında ağaçlar, gençleşir ve canlanır. Dolayısıyla büyüme güçleri giderek artar. Çalışmalarımız düzenli şekilde belirlenen plan çerçevesinde devam edecek."

- Pınarlar köyüne park yapılıyor

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Pınarlar köyüne park yapımı için çalışmalara başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, çocuklara yeni ve daha güvenli oyun ve yaşam alanları kazandırmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ekiplerin çalışmalar kapsamında parkta oyun alanlarını kurduğu ifade edilen açıklamada, çocukların daha güzel vakit geçirmeleri için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA