Doktora Öğrencisi Artvin'in Kültürel İzlerini Ortaya Koydu

19 Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü doktora öğrencisi Onur Güven, Artvin Valiliğinin katkılarıyla "Artvin’in Kültürel Tarihinde Türk İzleri" adlı kitap hazırladı.

Vali Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret eden Güven, yüksek lisans tezi kapsamında yaklaşık 1,5 yılda tamamladığı bilgilerden oluşturduğu kitabı hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar yapılan çalımlarda Artvin’in kültürel dokusuna dair bulguların yeteriz olduğunu tespit ettiğini belirten Güven, şöyle konuştu:

"Siyasi açıdan doyurucu bazı bilgiler olsa da kültürel boşluklar göze çarpmaktadır. Elde edilen veriler ışında değişik kavimlere ev sahipliği yapması farklı kültürleri benimseyip günümüze kadar getirmesi, Artvin’in kültürel tarihini zenginleştirmiştir. Tarihsel süreç içerisinde Artvin tarihini incelerken Anadolu'nun Kafkasya ile bütünleştiği bölgenin tarihi anlatım içinde incelenmesi gerekir. Artvin’in tarihi içinde yer aldığı bölge tarihin bir parçasıdır. Bölgedeki Türk varlığının tarihi derinliği ortaya çıkarılmış ve kadim Türklerden kalma izler belirlenmiştir. Bu durumları göz önüne alarak kitabı hazırladım."

Vali Doğanay ise önemli bir çalışmaya imza atan genç doktora öğrencisini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: AA