Diyarbakır'da Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Bayramı hazırlıklarını birçok alanda sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurbanlık alımı ve kesiminin sağlıklı bir şekilde yapması için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nda kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesebilmesi için kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. 4 merkez ilçede 15 farklı noktada belirlenen yerlerde çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için vatandaşlar belirlenen yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapmamaları konularında uyarıda bulundu. Vatandaşlar, yaşanacak her hangi bir sorun karşısında Alo 153 hattından Büyükşehir Belediyesi’ni arayabilirler.

Belirlenen kurban satış yerleri

Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, İlçe Otogarı karşısı kömür tevzi sahası, İskanevleri Yeniköy Mezarlığı karşısı, Kayapınar Peyas Mahallesi İMKB Lisesi altı ve Çarıklı bölgesindeki besi çiftlikleri.

Kurban kesim yerleri

Sur ilçesinde, Mardin yolu üzeri Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, Mardin yolu üzeri MAY-ET Kombinası, Yenişehir ilçesinde, Seyrantepe TOKİ Camisi karşısı sabit semt pazarı, Üçkuyular TOKİ sabit semt pazarı, Ofis Kurdoğlu Lojmanları alanı içindeki beton saha, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Carrefur Otoparkı; Bağlar ilçesinde, Mardin yolu üzeri 2.Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı oto yıkama yeri, Kayapınar ilçesinde, Şanlıurfa yolu üzeri Emniyet Lojmanları eski ısıtma sistem binası yanı, Kayapınar Belediyesi Köy Ürünleri Pazar Yeri ve Organik Tarım Pazarı
Kaynak: İHA