Darıca Festivali, İdo Tatlıses Konseriyle Sona Erdi

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali, şarkıcı İdo Tatlıses'in sahne aldığı konserle sona erdi.

Darıca Sahilinde 41 gün süren ve her akşam farklı bir şehrin kültürünün tanıtıldığı festivalinin kapanışı yapıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, kapanış programında yaptığı konuşmada, 2007 yılında düzenlemeye başladıkları festivalin Darıca'da sevginin, kardeşliğin, dostluğun, muhabbetin ve kent bilincinin oluşmasına vesile olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün zenginliklerini bir araya topladıkları festival ile farklı kültürlerin kaynaşmasına zemin oluşturduklarını belirten Karabacak, "Bizi bir araya getirecek bu ortak mirasımızı paylaşma adına bir olduk birlik olduk. 'Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak' diyerek 41 gün boyunca değişik yörelerden milletvekili, belediye başkanı, kaymakam ve şehirlerin diğer protokol üyeleri başta olmak üzere yüzbinlerce insanı ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bizler bu güzel etkinliği her yıl daha da ileriye götürmenin çalışmalarını yapıyoruz." diye konuştu.

Karabacak, konuşmasının ardından festivale katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterisiyle devam eden programda, şarkıcı İdo Tatlıses sahne aldı. Tatlıses'in sevilen parçalarını seslendirdiği konsere özellikle gençler büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: AA