Bitlis'e Yazılım Şirketi Kazandırma Çalışmaları

Bitlis'e yazılım şirketi kazandırmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) ikinci toplantı gerçekleştirildi.

BEÜ'den yapılan açıklamada, üniversitenin Bitlis'i her alanda kalkındırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha eklediği belirtildi.

Üniversitenin, Bitlis'e yazılım şirketi kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarda BEÜ Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda ikinci toplantının gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sosyal sorumluluk olarak hazırlananprojemizin amacı, üniversitemizden mezun olanların batıya göç etmeden kendimemleketlerinde iş imkanı bulması, mezun öğrencilere kendi işlerini kurmaya yönelik desteksağlamak, Anadolu'da yazılım şirketlerinin çoğalmasını sağlamak, batıdaki Ar-Ge şirketlerinin elemanbulma olanaklarını genişletmek, BEÜ akademisyenleri ile sanayinin işbirliğinigeliştirmek ve bir gelişim modeli oluşturup Anadolu'ya yaymaktır."

Açıklamada, toplantıya katılan Eren Holding Yönetim KuruluBaşkanı Ahmet Eren, Sabancı Holding ve Vodafone ile yapılan görüşmelerde bazı hizmetlerini Bitlis'te yapma sözü aldığını, iş dünyası ve bankalarla görüşmelere devam edeceği belirtildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da proje kapsamında üniversite bünyesinde Teknokent ya daTeknoloji Transfer Ofisi üzerinden şirketler kurma yöntemlerinin araştırılarak, sanayi odası ve diğerodaklarla beraber hayata geçirmeyi planladıklarını dile getirerek, bu çalışmalarıyaparken de sürdürülebilirliklerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA