Edremit'te Kurban Bayramı Önlemleri Ele Alındı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak tedbirler ele alındı.

Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için alınacak önemler, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında yapılan toplantıyla değerlendirildi.

Toplantıda, kurban satış ve kesim yerlerinin çevre sağlığı yönünden uygun hale getirilmesinin sağlanması, denetimlerinin yapılması, iş yerlerinin gıda yönünden denetlenmesi, sağlık bakımından gerekli tedbirlerin alınmasının yanı sıra turizm beldelerini ziyarete gelen tatilcilerin rahat bir şekilde tatillerini geçirebilmelerini sağlamak amacıyla alınacak tedbirler belirlendi.

Toplantıda ayrıca bayram döneminde yapılacak asayiş ve trafik denetimleri ile elektrik kesintileri yaşanmaması için alınacak tedbirler kararlaştırıldı.

Kaymakam Sırmalı, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, ilçe nüfusunun tatil dönemlerinde 10 katına ulaştığını belirterek, "Bu nedenle tatillerini ilçemizde geçirecek olanların huzur ve güvenini sağlamak için gerekli tedbirleri aldık. Güvenlik güçlerimiz ve diğer birim ekipleri 24 saat vatandaşın huzuru için görev yapacak." dedi.

Toplantıya, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Sönmez, Körfez Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Aka ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA