Gebzeli Hacı Adaylarını Başkan Köşker Uğurladı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ilçede yaşayan ve hacı adaylarını düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurladı.

Gebzeli Hacı Adaylarını Başkan Köşker Uğurladı
Gebzeli hacı adayları, kutsal topraklarda hac görevlerini yerine getirmek üzere yola çıktı. Gebzeli hacılbu özel günlerinde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yalnız bırakmadı. Gebze Stadının önünde Gebzeli kutsal topraklara gitmek için vatandaşlar için düzenlenen törene, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Gebzeli hacılar ve aileleri katıldı.

Gebzeli hacıların kutsal topraklara uğurlandığı program Kuran’ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı.

Kutsal topraklara hac görevlerini gerçekleştirmek üzere yola çıkan hacı adayları ile sohbet eden Başkan Köşker, hayırlı yolculuklular diledi.

158 hacı adayının kutsal topraklara uğurlandığı programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “İnşallah Rabbimiz niyet ettiğimiz gibi başlayan yolcuğumuzun istediğimiz gibi bitmesini nasip etsin. Çünkü hac görevini Allah herkese nasip etmiyor. İstesek bile gidemeyebiliyoruz. Bu sebeple bu nimetin kıymetini bilelim. Orası günahlardan arınma yeri. İnşallah ülkemiz için de bol bol dua edelim. Türkiye coğrafyasıyla gerçekten zor bir konumda ve zor günler geçiriyoruz. Üzerimize sürekli oynan oyunlar var. İnşallah bol bol dua ederek bu zorlukları da birlikte aşacağız. En güzel dua yerinde en güzel dualarla Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin” dedi.

Gebze kaymakamı Mustafa Güler de gerçekleştirdiği konuşmasında, “Hac öyle bir görev ki sanki kabire girmiş ve dünyayı terk etmiş sadece kefenimizle yola çıkmış maldan mülkten vaz geçilmiş Allah’a yönelmiş bir kalp var orda. Dolayısıyla yapmış olduğumuz hatalarımızın affı için yalvarıp yakaracağımız çok anlamlı bir yolculuk. Her anını değerlendirin. Bol bol dua edin. Duamız yoksa insan olmanın ne anlamı var. Şimdiden yapacağınız tüm ibadetlerin kabul olmasını diliyor hepiniz Allah’a emanet ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 158 hacı adayını taşıyan 4 otobüs yola çıktı. Hacıları kutsal topraklara uğurlayan yakınlarını sevinç gözyaşı dökerken duygusal anlar yaşandı. Otobüsleri tek tek gezen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Başkan Köşker burada da hacı adaylarından bol bol ülkemiz için ve Cumhurbaşkanımız için dua etmelerini istedi.
Kaynak: İHA