Bursa'daki yangın kontrol altına alındı

Bursa Mudanya'da orman yangını çıktı. Bursa Valisi yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söyledi. Açıklamaya göre yangında can kaybı yaşanmadı, 2 evin çatısında hasar oluştu.

Bursa'daki yangın kontrol altına alındı
Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yolun karşı tarafına da sıçradı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Söndürme çalışmaları için İstanbul, Bilecik ve Karabük'ten de takviye helikopterler istendi.

YOL KAPATILDI

Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor. Müdahale nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu araç trafiğine kapatıldı.

YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA

Alevler yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Yangın bölgesindeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

'CAN YA DA MAL KAYBI YOK'


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangındaki son durumla ilgili NTV'ye konuştu. Alevlerin yerleşim yerlerini etkilememesi için yoğun çaba sarf edildiğini söyleyen Aktaş, 'Can ya da mal kaybı yok. Herkes seferber olmuş durumda. Balıkesir'deki yangın da sıkıntıyı artıyor. Şimdi buraya yoğunlaşılmış durumda. Evlere sıçramaması için tüm önlemler alındı. Yolun her iki tarafında da sıkıntı var' dedi.

Rant amacıyla kundaklama iddialarına da değinen Aktaş, 'Bu tip iddialar da söz konusu. Bunu yapan varsa şerefsizdir. O kadar rüzgar var ki küçük bir piknik tüpü bile neden olmuş olabilir. Şimdi bunları konuşmanın sırası değil' ifadelerini kullandı.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

NTV canlı yayınına telefonla bağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini söyledi. Türkyılmaz, '4 ayrı noktada başlayan yangın bir takım şüpheleri de beraberinde getiriyor' dedi.

250 HEKTARLIK ALAN TEHDİT ALTINDA

Türkyılmaz, aynı bölgede 29 Ağustos 2015'te de yangın çıktığını hatırlatarak 'Diğer ilçelerle birlikte 250 hektar alan yanmıştı. Bizim ilçemizde 100 hektar yanmıştı. Aynı ölçülerde bir bölge yanmak üzere ve yanıyor. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz' ifadelerini kullandı.

Rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen Belediye Başkanı, alevlerin akşama doğru kontrol altına alınmasını beklediklerini belirtti. Öte yandan yangın nedeniyle oluşan duman, kent merkezi olmak üzere şehrin birçok yerinden de görülüyor.

'YANGIN KONTROL ALTINDA'

Bursa Valisi İzzettin Küçük NTV'ye yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söyledi.

'DURUM İYİYE GİDİYOR'

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da NTV'ye yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi ve 'Şu anda durum iyiye gidiyor. Birkaç nokta kaldı. İnşallah kısa sürede halledeceğiz' diye konuştu.

Kaynak: İHA