BBP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Denizli İl Başkanı İlhami Çiçek, dolardaki hareketliliğe karşı seçilmiş Cumhurbaşkanının yanında olduklarını söyledi.

Başkan Çiçek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dün döviz kurundaki hareketlilik dolayısıyla Türkiye açısından çok ciddi bir gün yaşandığını ifade etti.

Dolar üzerinden Türkiye'de ekonomik kriz çıkarmak isteyenlerin olduğuna işaret eden Çiçek, "15 Temmuz hain darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk toprakları üzerinde oynanmak istenen bu oyunun bir provasıdır ama Türk milleti 15 Temmuz'da sokağa inerek, göğsünü siper ederek, tankların ve tüfeklerin önüne durarak bu hayasızca akını durdurmuştur. Bizim bu mücadelemizin karşısında birilerinin de bir hesabı her zaman olmuştur. Hesabı olanlara bir de Allah'ın hesabı olduğunu söylüyoruz. Hesabı olanlar dolar üzerinden Türkiye'ye ekonomik savaş açarak bize diz çöktürmeye çalışmışlar ama Türk milletinin geçmişinde diz çökmüşlüğüne rastlanmadığını bunlar hala anlamamışlar. Tasma, esaret bize göre bir iş değildir. Biz bir parça ekmeği 3 aile bölüşür kimseye eyvallah etmeyiz, bileğimizin etini yeriz kasaba minnet etmeyiz. Biz böyle bir milletiz." ifadelerini kullandı.

ABD merkezli Türkiye'ye bir brifing verme ve dolarla ekonomik kriz çıkarmanın külfetinin herkese mal olacağını dile getiren Çiçek, şöyle konuştu:

"Herkes bu geminin karaya çıkması için mücadele etmeli, elini değil vücudunu taşın altına koymalıdır, yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermeliyiz. BBP olarak bu işin karşısında durduğumuzu, seçilmiş Cumhurbaşkanının yanında olduğumuzu tekrar beyan etmek istiyorum. Kırmızı çizgisi olmayanlar hariç diğer siyasi partilerle Cumhurbaşkanının görüşüp bir ekonomik paket açıklaması gerektiğini, herkesin el ele vererek memleketi bu sıkıntıdan kurtaracak projeler üretmesi gerektiğini, herkesin bu memleketin çıkarına bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada Türk milletine ne ABD ne İsrail ne Avrupa'nın hiç kimsenin Türk milletine diz çöktüremeyeceğini burada beyan etmek istiyorum. BBP olarak seçilmiş cumhurbaşkanının, hükümetin, milli ve yerli olanların herkesin kayıtsız şartsız yanındayız. Bu noktada milli ve yerli düşünen herkesin bir arada bulunup yeniden Türkiye'nin geleceğe dev bir adım atması için proje üretmek zorundayız. Yerli ve milli politika geliştirerek, kendi öz kaynaklarıyla üretim yapan ve bu üretimi gün geçtikçe ileri safhaya götüren bireylere ihtiyacımız var."

Kaynak: AA