Uşak Üniversitesinde Deri, Tekstil Ve Seramik Sektör Toplantısı

Uşak Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Deri Tekstil ve Seramik (DTS) Sektör Toplantısı yapıldı.

Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezindeki toplantıda deri, tekstil ve seramik sektörleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya bilgisayar üzerinden ses ve görüntü sistemi ile katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Uşak Üniversitesinin program kapsamında deri, tekstil ve seramik alanlarında ihtisaslaşacağını söyledi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nın önemine değinen Mandal, "Deri, tekstil ve seramik alanları kesişim kümesi oluşturuyor. Kesişim noktası da tasarımdır. Bu yönde bir yol haritası oluşturulması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise TÜBİTAK'ın programa katkısının önemli olduğunu belirterek, "Bugün yol haritamızı geliştirme açısından önem arz etmektedir. Deri, tekstil ve seramik sektörlerinde tasarım konusuna yoğunlaşmamız gerekiyor. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda bazı akademisyenler deri, tekstil ve seramik alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Görüş ve önerilerinin aktarılmasının ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya Anadolu Üniversitesi Seramik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alpagut Kara, Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Seventekin, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Başaran ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA