Osmaniye'de Üreticilere Limon Fidanı Dağıtıldı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere Kıbrıs çekirdeksiz yediveren cinsi limon fidanı dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fidan dağıtımında yaptığı açıklamada, kent merkezi ile ilçelerde limon fidanı dağıtımı yapıldığını belirtti.

Limon yetiştiriciliğinin kent için önemli olduğunu ifade eden Sağlam, "Her çiftçiye 1-2 adet fidanı ücretsiz veriyoruz. Bu çalışmayla limon ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak vatandaşların limon fidanı dikiminin özendirilmesi, çekirdeksiz limon çeşitlerinin ilimizde teşvik edilerek üretiminin artırılması hedefleniyor. Dağıtılan fidanlardan önümüzdeki yıllarda aşılık materyal alınarak daha fazla fidan üretimi sağlanacak." diye konuştu.

Yapılan dağıtımla limon yetiştiriciliğinin teşvik edilmesinin hedeflendiğini kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:

"İlimizde bahçe bazlı limon yetiştiriciliği iklim riski nedeniyle yapılmamaktadır. Buna rağmen ev bahçelerinde aile ihtiyacını karşılamak amacıyla limon yetiştirilebilmektedir. Ev önlerinde yetiştirilen bu limonlar ilimiz limon ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. İlimiz iklimi riske rağmen limon yetiştiriciliğine uygundur. Esasen kendi tüketimimizin önemli bir kısmını ilimizde üretim yaparak karşılayabiliriz."

Konuşmaların ardından üreticilere fidan dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA