Kırıkkale Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesince özel yetenek sınavlarının gerçekleştirildiği bildirildi.

Kırıkkale Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, antrenörlük eğitimi ve rekreasyon bölümlerine öğrenci alımı için düzenlenen özel yetenek sınavlarına 185'i kadın, 497'si erkek olmak üzere 682 öğrenci adayının başvurduğunu belirtti.

Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim almaya hak kazanmak isteyen adayların koordinasyon testinde zamanla yarışarak parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştıkları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Spor Bilimleri Fakültesi akademik personelinin gözetiminde herkese açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen koordinasyon testinde aday yakınları ve rakip adaylar parkurdaki yarışmacıyı salonun içinden ve dışarıya kurulan televizyon ekranından canlı olarak takip edebildiler. Adayların muhtemel itirazlarının güvenilir ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla adayların koordinasyon testindeki performansları ve parkuru tamamlama süreleri kamera ile kayıt altına alındı. 2018 yerleştirme kılavuzunda yer alan esaslara göre yapılacak puanlama işlemlerinin ardından başarı sırasına, milli sporcu ve engelli kontenjanına göre beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne 50, antrenörlük eğitimi bölümüne 45, rekreasyon bölümüne de 45 öğrenci alınacak. 13 Ağustos'ta açıklanacak koordinasyon testi sonuçlarına ve 14 Ağustos'ta açıklanacak asil ve yedek aday kontrol listesine adaylar aynı gün içinde saat 17.00'ye kadar itiraz edebilir. Kesinleşmiş sonuç listesi 15 Ağustos'ta Spor Bilimleri Fakültesi internet sayfasından ilan edilecektir."

Kaynak: AA