Fransa'da Fenomenlere Taciz İddiası

Fransa’nın milyonlar tarafından takip edilen ünlü Youtube fenomenleri, küçük yaştaki hayranlarının sevgisini kullanarak cinsel tacizde bulundukları iddiası Fransa gündemine oturdu.

Fransa’nın en çok sevilen Youtube fenomenlerinden 11 milyon takipçili Squeezie, Twitter üzerinden isim vermeden bazı Youtube fenomenlerinin hayran sevgisini kullanarak reşit olmayan kızlara tacizde bulunduğunu ve artık bu duruma son verilmesi gerektiğini paylaşması üzerine gözler gençlerin sevdiği Youtube fenomenlerine döndü.

Reşit olmayan genç kızlara cinsel tacizde bulunulduğunu ve devam edilirse bunu yapan Youtube fenomenlerini ifşa edeceğini ifade eden Squeezie’nin bu itirafı hayranlarında yaşadıkları tacizleri yazmalarına vesile oldu.

"Benim için bana konuşması bile çok büyük bir şeydi” diyen ve tacize uğradığı sırada 15 yaşında olduğunu ifade eden genç kız kendisini taciz eden bir fenomen hakkında, “Kendimi çok şanslı hissediyordum. 30 yaşındaydı ve benim 15 yaşında olduğumu biliyordu. Çok rahatsız oluyor ve utanıyordum ama bana cinsel içerikler yazmaya devam ediyordu” dedi.

#BalanceTonYoutubeur hastagi kullanarak yaşadıkları tacizi ’Youtuberini ele ver’ kampanyasıyla sosyal medyadan anlatan genç kızlar ellerindeki ekran görüntüsü kanıtları ile tacizci Youtube fenomenlerini ele verdi.

Yaşları 12 ile 18 arası değişen mağdurlar, 6 farklı Youtube fenomenlerinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Mağdurlardan kimine Youtube fenomeninin sözlü tacizde bulunduğu öğrenilirken, kimilerine ise reşit olmayan hayranlarından ’özel görüntüler’ talep ettiği veya direkt olarak fiziksel tacizde bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan birçok mağdurun cesaretini toplayıp şikayette bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İHA