Erdoğan: Putin ile görüştüm 6 milyon kişi gelecek

Gümüşhane'de çevre yolu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik saldırılara karşı büyümenin devam edeceğinin altını çizerken Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşme kapsamında bu yıl Rusya'dan da 6 milyon turistin Türkiye'ye geleceği bilgisini paylaştı.

Erdoğan: Putin ile görüştüm 6 milyon kişi gelecek
Erdoğan: Putin ile görüştüm 6 milyon kişi gelecek
Gümüşhane'de 'Çevre Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz piyasalarındaki hareketliliğe ilişkin ''Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş. Geçin o işi.'' şeklinde cevap verirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmedeki bir detayı da açıkladı. Erdoğan Putin ile yaptığı görüşme sonrasında bu yıl 6 milyon Rus turistin Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Yatırım bedeli 1 katrilyon lira
Bundan sonra da sizlerin duasına layık olmaya çalışacağız. Bugün tüm Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için önemli bir yatırımın açılışını yapmaya geldik. Toplam yatırım bedeli 1 katrilyon lira.

Trabzon 20 dakikaya inecek
Gümüşhane çevre yolunu sizlerin hizmetine sunuyoruz. Resmi açılışını yaptık. Biz dağları dele dele geliyoruz. Zigana da bitsin buradan Trabzon 20 dakika.

Bu önemli hizmeti şehrimize kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Gümüşhane çevreyolunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kardeşlerim biz sizi Allah için seviyorum. Bu para pul maka mevki meselesi değil. Türkiye 24 Haziran'da sıradan bir genel seçim yaşamadı. Aynı zaman yönetim sistemi değişti. Bununla inkılabi bir değişim yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez uygulanmaya başlandı.

Dövizdeki hareketlilik
Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş. Geçin o işi. Popülizm tuzağına düşmeden bu millete hizmet edeceğiz.

Kardeşlerim biz sizi Allah için seviyorum. Bu para pul maka mevki meselesi değil. Türkiye 24 Haziran'da sıradan bir genel seçim yaşamadı. Aynı zaman yönetim sistemi değişti. Bununla inkılabi bir değişim yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez uygulanmaya başlandı. Kabinemizi belirledik. Ardından atamaları yaptık. İnce eledik sık dokuduk. İnşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zaafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz. Hiç bir sıkıntı millete hizmet edememenin bahanesi olamaz. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini koltuğa harcıyor. Partililer de getirmiş koltuğu Genel Merkezin önüne koymuş Şimdi biz de kongre yapacağız. Var mı sıkıntı? Yok.

'Koltuğu bırakmamak için siyasi cambazlığa başvurabilir'
Biz dünya demokrasisinde örneğiz. İddialı konuşuyorum. Birileri koltuğunu korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz.

Anamuhalefet partisi Cumhurbaşkanı adaylarına hakaret etme yarışı yaparken biz geçen hafta 100 günlük icraat programımızı açıkladık. Şimdi bakan arkadaşlarımız adım adım hayata geçiriyor. Yaptıklarımızın hesabını yine millete vereceğiz birilerine değil. Biz hesabımızı halka ve hakka veririz.

Putin ile görüştüm 6 milyon turist gelecek
Turizm gelirlerimiz ilk 6 ayda bir önceki aya göre yüzde 30 artış gösterdi. Az önce Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüm. Bu yıl 6 milyon Rus turist Türkiye'ye gelecek. Ekonomi bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme yakaladı.

Tutturmuşlar kur. Döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Gümüşhane'ye bu sene 10,5 katrilyon yatırım yaptık.

Havaalimanı 2020'de hizmete alınacak
Ekonomi bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme yakaladı. Tutturmuşlar kur. Döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Gümüşhane'ye bu sene 10,5 katrilyon yatırım yaptık. Hiç kimse bizi hedeflerimizde alıkoyamaz. Havalimanımızı 2020 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz.

Gümüşhaneli çiftçilerimize son 16 yılda 182 trilyon tarımsal destek verdik. Kılıçdaroğlu 'Çiftçi aç' diyor. Ben sana resmi rakam söylüyorum. İnşallah yeni dönemde de devam ettireceğiz.

'Saldırılara rağmen büyüyeceğiz'
Ekonomik saldırılara karşı büyümeye devam edeceğiz. Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğini zannedenler bu milleti hiç tanımıyor.